Anila Kalleshi: Si të dobësohemi

892
Sigal

Kombinimet ushqimore dhe meridiani kohor

*dietologe

Kombinimi ushqimor është mjaft i rëndësishëm dhe në veçanti në ushqimet e gatuara. Kuzhina moderne ka si tendence përzierjen e shumë ushqimeve ku përfshihen lëngjet, sukot, salcat, përzierjet pikante etj.. Kjo bën të pamundur përllogaritjen e sasive dhe të kalorive që arrijmë të marrim në një ushqim. Këshillohet që duhet të jemi mjaft të vëmendshëm në kombinimet e sakta. Shumë persona kërkojnë që të provojnë shumë gjëra në të njëjtën kohë, që tavolina të jetë e mbushur plot e përplot me ushqime të ndryshme. Vihet re një mungesë standardi , dhe nga kjo mungesë vihet re humbja e shijes të aromave të mira që mund të ishte nga kombinimi i 2 apo 3 artikujve ushqimorë. Shije tepër të veçantë kemi kur konsumohen frutat dhe bërthamoret së bashku.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf