Situata politike, Luan Rama: Duhet konvokim si në Selinë e Shenjtë

526
Lëvizja Socialiste për Integrim ka mbledhru sot Komitetin Drejtues Kombëtar. Në fjalën e tij, kreu i grupit parlamentar i LSI, Luan Rama dhe se e vetmja rrugë për të zgjidhur krizën është dialogu.

Luan Rama: Dialogu dhe kompromisi mbetet rruga e vetme që vjen prej tolerancës së dyanshme. Edhe selia e shenjtë përveç konklavës që është një parlament i mbyllur që nuk del jashtë sallës derisa të ketë krijuar shumicën për të zgjidhur Papën ka një mjet rezervë që është konvokimi. Konvokimi është kur palët merren vesh për një emër dhe thonë zgjidhet filani dhe të gjithë therrasin një zëri emrin e tij. Pra konvokimi do të thotë mbivotim dhe konsensus. Pra kur konklava, Parlamenti i Kardinalëve hyn në krizë dhe nga oxhaku nuk del tym i bardhë, braktiset kushtetuta dhe hyn në fuqi konvokimi.
Sigal