Shefqet Muçi, ish-ministër i Drejtësisë: Shejtanët kanë ikur nga djepi dhe i janë bashkuar Kryeministrit Rama

901

-Kryeministri Rama e ka thënë edhe më përpara, që më mirë “djepi bosh, sesa shejtani brenda” për mungesën e Gjykatës Kushtetuese. Por varet se në çfarë kuptimi e thotë, kë djep ka parasysh kryeministri dhe varet edhe se çfarë shejtani ka parasysh. Kryeministri tërë shejtanët i ka me vete, që të gjithë. Në kuptimin që ato janë justifikime politike dhe janë broçkulla. Gjykata Kushtetuese duhet të ekzistojë, Gjykata e Lartë duhet të ekzistojë, në të kundërtën, mungon pushteti Gjyqësor nuk ka organet më të rëndësishme dhe shteti nuk funksionon. Gjykata Kushtetuese, edhe mund të kenë të meta, sepse nuk janë të gjithë njësoj. Po le ta zëmë, se tani me vettingun, dolën të gjithë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese dhe të Lartë të “liq”, por këta “të liq” i kanë bërë të gjitha punët, ashtu siç kanë qenë me ato mangësi, por ama kanë penguar ca të tjerë, më të liq sesa ata. Ai “shejtani” që ishte brenda në djepin e Gjykatës Kushtetuese, ka mbajtur ekuilibrat e pushteteve kushtetuese në Shqipëri, dhe në kohën kur ky kryeministër ishte në opozitë, Gjykata Kushtetuese me “shejtanin” brenda në djepin e saj ka fituar mbi 18 gjyqe kundër qeverisë së atëhershme, e cila sot është në opozitë, ndërsa sot, ajo parti që ishte në pushtet atëherë dhe sot është në opozitë nuk bën dot asnjë ankimim kundër ligjeve të qeverisë në Gjykatën Kushtetuese, sepse ajo nuk ekziston fare. Nga sot nuk funksionon dot më as Gjykata e Lartë. Mehdi Bici është edhe anëtar i Këshillit të Lartë të Gjyqësorit, nuk është më anëtar i Gjykatës së Lartë. Janë 2 anëtarë të GJ. L, njërit i ka kaluar mandati 5 vjet dhe rri akoma aty, i pa mandatuar, dhe tjetri është me kërkesë ankimor në Komisionin e Posaçëm të Apelimit. Gjykata e Lartë do të paktën 5 veta të funksionojë Kolegji.

Telegraf