Selami: Vota e 22 korrikut akti i parë për bashkimin e Partisë Demokratike

415
Selami në takimet që pati në Berat, Kuçovë, Urë Vajgurore dhe Poliçan, u ndal në shqetësimin për përçarjen e PD. Ai deklaroi, se pikërisht në këto momente vota për të më 22 korrik, është akti i parë i bashkimit të Partisë Demokratike dhe rikthimit i saj si forcë bashkëkohore. “Nëse vërtet doni bashkim, më votoni mua dhe të bashkuar jeni. Kjo është një arsye më shumë. Unë shoh një shans real që së bashku të firmosim një kontratë, sepse ky model që ofroi është model bashkëkohor dhe i provuar. Nuk ka asnjë rast në historinë time publike që kam thënë diçka e se kam bërë”, tha Selami. Kandidati për kreun e Partisë Demokratike, është shfaqur optimist nga mbështetja që ka marrë në bashkëbisedimet me demokratët, veçanërisht gjatë ditëve të fundit kur ata patën mundësinë ta njohin nga afër Selamin dhe vizionin e tij. “Dorëheqja do të ishte një veprim që do t’i shërbente atij vetë por dhe PD. Do i hapte rrugë një procesi të lirë. Prapë nuk është vonë të dorëhiqet, pasi kandidatin përballë e ka shumë të mirë dhe do ta lërë partinë në dorë të mirë dhe të sigurte”, tha Selami. Ai deklaroi se Lulzim Basha, është lider i dështuar dhe që braktis premtimet.

Sipas tij, diferenca me e madhe është mes të thënës dhe të bërës. “Kur e dëgjon zotin Basha, thua lum si unë por kur e sheh në PD thua mjerë si ne. Nuk mund te qahesh, i njeh nga pikëpamja teorike si funksionon një demokraci bashkëkohore. Por 4 vite më vonë jemi me larg se kurrë. Pse? sepse ai nuk i zbatoi ato që premtoi”, u shpreh ai. Selami, kërkoi sërish publikimin e listave të anëtarësisë, kjo për t’i dhënë besim garës, ndërsa thotë se një praktikë e tillë ndiqet ne forcat politike bashkëkohore si në shtetet e bashkuara ashtu dhe në partinë CDU të Angela Merkel.
Sigal