Meta në Berat për ditën e Trashëgimisë Kulturore: Një nga qendrat më tërheqëse

217
Meta: Berati do te jete gjithemone nje nga qendrat me te bukura e terheqese, vemendjen e mijeravecare te qyteterimi tone qe prej shume kohes vazhdon te terheq imagjinaten tone kombetare dhe te mbare botes, perfshi edhe UNESCO. 
Meta: sot te gjithe popujt e Evropes , per koincidence me Diten tone te Kultures Kombetare , festojne njekohesisht edhe Diten e Trashgimise Evropiane. 
Meta: ne shqiptaret ndihemi krenar perpara historise se kultures evropiane , pasi historia dhe trashgimia shqiptare eshte pjese e dinjitoze e kultures evropiane 
Meta: Ne kete udhetim shume shekullor ne jemi krenare per autenticitetin tone, gjuhen dhe traditat tona, ashtu sikurse ndihemi te vetedijshem dhe per kulturen, identitietin tone perendimor dhe dhe harmonizimin e tyre me ndikimin e kulturave te tjera perreth. 
Meta: Ne sot kemi ardhur mes jush jo vetem per te evokuar bukuritr e historise por dhe te nxisim interesin e qytetareve dhe investitoreve per ti vitalizuar monumentet dhe per ti bere me te dobishme per jeten
Meta: Shpreh gjithe mbeshtetjen dhe vleresimin tim per restauruesit e Shqiperise, punonjesit duararte te atelieve, te Ministrise dhe Institutit te Monumenteve te Kultures, qe ri zgjuan e ngrohe shpirtin e “thesareve te fjetura” te monumenteve te kultures