Krenarë për historinë e fisit “Ndreu” është çdo Dërnjan

307
Nga Xhelal Mziu 
Krenarë për historinë e fisit “Ndreu” është çdo Dërnjan, Dibranë dhe shqiptar patriotë.
Në mënyrë të posaçme, unë, si nip i tyre, ndjehem jo vetëm krenar, por dhe i privilegjuar.
Këto ditë, në qytetin e Peshkopisë u dekoruan nga Presidenti i Republikës;
Elez Isuf Ndreu,me “Dekoratën e Flamurit Kombëtar”, më të lartën në Republikën e Shqipërisë.Prijësi legjendar i Dibranëve dhe Shqipëtarëve, në luftë kundër pushtuesve të vendit, ndodhej përherë në ballë të betejave për lirinë, pavarësinë dhe moscoptimin e trojeve shqiptare dhe bashkimin kombëtar, si dhe rolin e jashtëzakonshëm në mbrojtjen dhe konsolidimin e Shtetit Shqiptar. Hysen Mustaf Ndreu,me medaljen “Mjeshtër i Madh”, si intelektual, valltarë e koreograf i shquar i valles dibrane dhe pasurues i folklorit shqiptar.Një antikomunist, patriotë, arsimdashës, profesor e përçues i dijes e kulturës dhe përfaqësues i denjë i familjes Ndreu.