Komisioni Europian godet Ramën për dhunën dhe shembjen e Teatrit Kombëtar

316
Sigal

Komisioni Europian ka reaguar pas prishjes së Teatrit Kombëtar. KE thotë se duhej dialog para se të merrej vendimi final.

KE thekson se ka bërë thirrje për dialog mes autoriteteve dhe shoqërisë civile.

“Teatri u shemb kur ne kërkuam dialog. Shprehim keqardhje që thirrja jonë nuk u dëgjua nga autoritetet. Përdorimi i forcës të jetë në përputhje me rrethanat”, – thotë Komisioni Europian.