E djatha popullore e Kurz, fiton zgjedhjet në Austri

399
Sigal

Popullorët e Austrisë së Kurz, qendër e djathtë e antarë  shumë të rëndësishëm të Partisë Popullore Europiane, arrijnë sot një fitore të madhe në zgjedhjet politike të atyshme. Partia e parë me 37,2% të votave, duke pasur kështu rrugën të hapur për udhëheqës në koalicionin qeverise së Kurz drejt arritjes përsëri të postit të Kryeministrit. Fpoe, ekstrem e popullsitë bijen ndjeshëm. Pa asnjë dyshim vota e sotme ishte shumë e rëndësishme për Austrinë,si dhe një rikonfirmim i qartë i dominimit në rritje të Qendrës së Djathtë në Europë e rënies në vazhdim të populizmit. Urimet më të mira kësaj partie si motër të PD dhe mikut tonë Z.Kurz.