Dënohen studentët që gjuajtën me vezë kryeministrin Rama

267

Vazhdon terrori shtetëror kundër studentëve, të cilët guxuan dhe qëlluan me vezë kryeministrin Rama, gjatë një vizite të tij në Fakultetin e Sociologjisë, për shkak se kryeministri nuk kishte mbajtur premtimet e dhëna.Gjykata e Apelit nuk e pranoi ankimin e tetë studentëve që goditën me vezë Kryeministrin Rama në 2015-n. Gjykata e Apelit u shpreh se studentët nuk kishin respektuar afatet kohore për ankimin, ndaj kërkesa e tyre nuk u pranua. Studentët, në mars 2017, u dënuan nga Gjykata Penale e Tiranës me dy muaj burg ose 60 orë punë në komunitet. Ato u akuzuan për “Goditje për shkak të detyrës” dhe “Kundërshtim i punonjësit të policisë së rendit publik”. Studentët e “Lëvizjes për Universitetin”, në shenjë proteste për ligjin e arsimit të lartë, qëlluan me vezë makinën e Kryeministrit Rama në nëntor të vitit 2015. Gjatë seancave gjyqësore, Kryeministri Rama nuk ka dëshmuar asnjëherë. Vendimi i gjykatës u mbështet mbi këto përfundime të hetimeve: Punonjësit e policisë, të cilët ishin në vendngjarje, nuk arritën të identifikojnë, të paktën një student, si autor të pretenduar se ka goditur me vezë. Si provë materiale u sekuestruan mbetjet e një kokërr veze, ndërkohë që nën akuzën e goditjes u përfshinë tre studentë.