Çështja e Vjosës, Presidenti Meta: Përkrah iniciativat për mbrojtjen e natyrës dhe të mjedisit

55

Presidenti Ilir Meta është shprehur se ka qenë dhe do të jetë në përkrahje të iniciativave për mbrojtjen e natyrës dhe të mjedisit.

Ai ka dalë në mbrojtje të lumit të Vjosës, duke u shprehur se është një pasuri kombëtare që nuk mund të lejohet ta shfrytëzojnë nga pak njerëz dhe në mënyrë afatshkurtër, pasi kjo do të ishte shkatërruuese.

“E vërteta është që unë gjithmonë kam qenë në përkrahje të iniciativave për MBROJTJEN E NATYRËS DHE TË MJEDISIT.

Në të gjitha rastet kam dhënë MBËSHTETJEN TIME për shoqërinë civile dhe për komunitetet që kanë reaguar.

Sigurisht që një SENSIBILIZIM kaq i madh ndërkombëtar për çështjen e Vjosës, nuk mund të mos të kishte VËMENDJEN time MAKSIMALE, sepse janë PASURI KOMBËTARE që i takojnë të gjitha gjeneratave dhe që nuk mund të SHFRYTËZOHEN nga pak njerëz dhe në mënyrë afatshkurtër, që është SHKATËRRUESE për vendin, për shëndetin, për ekonominë dhe për zonat më të bukura të Shqipërisë.

BETON edhe në lumë? Duhet të mendojmë që poshtë tunelit ka patur apo mund të ketë ujë? BETON edhe në male? Mirë në qytete, por edhe në male BETON do shohim?”, shkruan Meta.