Basha në takim me mjekët: Fshehja e vdekjeve nuk është përgjegjësia juaj, prokuroria duhet të hetojë

69

Kreu i PD, Lulzim Basha ka organizuar një tryezë me mjekët që po përballen me COVID-19 si dhe për të sqaruar akuzat e tij ndaj qeverisë.

Basha thotë se të gjitha vendimet që janë marrë gjatë pandemisë janë politike, përgjegjësi e qeverisë, dhe aspak e mjekëve.

Ai thekson se problemi qëndron pasi qeveria po fshihet në këtë pas një qëllimi politik duke mos rritur testimet dhe duke mbajtur të ulëta numrin e infeksioneve e viktimave.

Për Bashën kushdo ka përgjegjësi, por ai garanton se do të vijë koha që edhe për pandeminë do të nxirren përgjegjësitë, ligjore, politike e morale.