3 objektivat e Ramës për shkombtarizimin e vendit

78
Sigal

Rama duket se për të qëndruar në pushtet, madje duke i pastruar terrenin nga disa individë me autoritet moral e social, tashmë ka marrë angazhimin për të mos thënë, ka “firmosur” oër zbatimin e këtyre tre skenarëve; ai i detit është njëri prej tyre që në letër është mbyllur duke kënaqur jo vetëm atë që bëri deklaratën,por edhe mikun strategjik nga lindja..

Prof. Dr Kastriot Islami analizon konkretisht :” Tre sfida te medha qe lidhen me sigurine dhe identitetin e shqiptareve dhe te Shqiperise do te duhet te perballohen ne vitet e ardhshme: 1) ndryshimi i kufijve ne disa vende te rajonit; 2) pasurite e medha nenujore ne Detin Jon; dhe 3) shpopullimi i vendit dhe zevendesimi i pjesshem i shqiptareve me emigrante lindore. Gjithcka ka ndodhur ne keto 8 vjet dhe do te mund te ndodhe ne 8 vitet ne vijim eshte tregues i fillimit te venies ne jete te ketyre 3ceshtjeve/skemave/skenareve… Gjithcka tjeter eshte largim i vemendjes dhe konsumim i panevojshem kohe…

Te nderuar miq, ky mund te jete nje status per te cilin duhet te reflektoni, sepse nga ndergjegjesimi juaj varet e ardhmja e sigurise dhe indentitetit te femijve tuaj dhe te vendit ku ata do te jetojne…Miq te dashur e te nderuar, mbajeni shenim kete status… ishallah kjo e vertete qe kam shkruar nuk ndodh…Te pakten guxoni ta lexoni dhe te reflektoni sepse askush nuk ju kerkon/detyron te “evidentoheni” duke e bere “like” apo duke komentuar…dhe mbajeni mend… sepse vetem koha do ta tregoje vertetesine e saj…”