11 prill 2018/ Zëdhënësi i Qeverisë së Hungarisë, Kovács: Në raportin e ‘Freedom House’: Soros!

400
17 janar 2018 – Benjamin Novak

Email, Facebook, Twitter
Kovács në raportin e Freedom House: Soros!

Foto: MTI / Noémi Bruzák
Dje kemi raportuar se ‘Freedom House’ e kishte renditur Hungarinë si vendin më pak demokratik në Bashkimin Evropian. Qeveria hungareze ishte e shpejtë në përgjigjen e saj, kur shpërthente përmes zemërimit të zëdhënësit të saj, Zoltan Kovacs (foto) me shpresën për të hedhur poshtë çdo objektivitetit në nocionin e analizave të Freedom House. Përgjigjja e Kovács ishte emblematike, se si qeveria reagon ndaj çdo kritike duke konfirmuar: “Është i gjithë faji i George Soros.”

Sipas Kovács:
Është plotësisht e qartë se raporti i ‘Freedom House’ është pjesë e një sulmi të koordinuar nga George Soros ndaj Hungarisë. Metodologjia e ‘Freedom House’ është e motivuar politikisht. Sistemi i vlerësimit është politik dhe është i lidhur me George Soros dhe qarqet liberale që kanë mospajtime ideologjike dhe politike me Hungarinë. Është problematike që ‘Freedom House’ nuk diskutoi se çfarë ndodhi në Hungari më 23 tetor 2006 [protestat anti-socialiste ndaj rrugës qeverisëse].

Freedom House është një organizatë (nën ndikimin) e Soros-it, është e njëanshme dhe sulmet e saj ndaj Hungarisë janë të motivuara nga interesa politike…. Kovács shkroi një përgjigje të gjatë dhe të zemëruar ndaj raportit të komitetit të kësaj organizate. Në vend të adresimit për ndonjë nga gjetjet e raportit në krye të tij, ai është i vendosur për të nënvizuar një argument bazë: “Ky raport vjen nga stafi i pakicave në Senat, të dhjetë anëtarëve të – Thats, dhjetë senatorët demokratë – i Komitetit për Marrëdhënie me Jashtë të Senatit. Shumica dërmuese e këtyre senatorëve – kemi gjetur se nëntë nga dhjetë – kanë marrë financime nga Soros, qoftë nga kontribute të drejtpërdrejta ose nëpërmjet komiteteve të veprimit politik, pra, kanë marrë sasi të mëdha financimesh nga Sorosi. Për pasojë të financimeve raporti i këtyre Senatorëve Demokratë është makinacion politik liberal i Soros-it. “