“Rivendosja e Madhe” ose kali i Trojës për “Rendin e ri Botëror”

133

Rivendosja e Madhe është një iniciativë e krijuar nga Forumi Ekonomik Botëror. Shtëpia e Windsor-ve (Familja Mbretërore) dhe Kombet e Bashkuara (KB) janë bashkë-prodhuesit kryesorë ekzekutivë të planit dhe sponsorët kryesorë përfshijnë Mastercard dhe Microsoft. Sipas tyre:

Ekziston një nevojë urgjente që palët e interesuara globale të bashkëpunojnë në menaxhimin e njëkohshëm të pasojave të drejtpërdrejta të krizës COVID-19. Për të përmirësuar gjendjen e botës, Forumi Ekonomik Botëror po fillon Iniciativën e Rivendosjes së Madhe.

Ata vazhdojnë të shpjegojnë se sfidat me të cilat po përballemi në klimën tonë aktuale COVID janë:

“Ndryshimi i kontekstit tradicional për vendimmarrje. Mospërputhjet, papërshtatshmëritë dhe kontradiktat e sistemeve të shumta – nga shëndetësia dhe financa te energjia, mjedisi dhe arsimi – janë më të ekspozuara se kurrë në mes të një konteksti global të shqetësimit për jetën, jetesën dhe planetin. “

Ky plan ‘Rivendosja e Madhe’ është kritikuar nga mjaft njerëz, duke e parë atë si një iniciativë nën maskën e vullnetit të mirë për të ruajtur dhe fuqizuar, atë që Dr. Vandana Shiva e quan “një makinë korporative që ka pronësi private mbi jetën”.

Çfarë ndodhi : Ish Nunci Apostolik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Carlo Maria Viganò më parë ka shërbyer si Sekretar i Përgjithshëm i Guvernatorit të Shtetit të Qytetit të Vatikanit gjithashtu ka ngritur shqetësime.

Disa muaj më parë ai i shkruajti një letër Presidentit Donald Trump duke përmendur atë që ai e quajti “shteti i thellë”, si dhe idenë se pandemia COVID ka qenë një “eksperiment i inxhinierisë sociale” gjigante.

Ai kohët e fundit shkruajti një letër tjetër për Trump, e cila këtë herë ishte në lidhje me Rivendosjen e Madhe :

Një plan global i quajtur Rivendosja e Madhe është në proces. Arkitekti i saj është një elitë globale që dëshiron të nënshtrojë gjithë njerëzimin, duke vendosur masa shtrënguese me të cilat kufizohen në mënyrë drastike liritë individuale dhe ato të popullatave të tëra. Në disa kombe, ky plan është aprovuar dhe financuar tashmë; në të tjerët është akoma në një fazë të hershme. Pas liderëve botërorë të cilët janë bashkëpunëtorë dhe ekzekutorë të këtij projekti skëterrës, ka personazhe të paskrupullt që financojnë Forumin Ekonomik Botëror dhe Ngjarjen 201, duke promovuar axhendën e tyre. Qëllimi i Rivendosjes së Madhe është imponimi i një diktature shëndetësore që synon vendosjen e masave liridashëse, të fshehura pas premtimeve joshëse për sigurimin e një të ardhure universale dhe anulimin e borxhit individual. Çmimi i këtyre koncesioneve nga Fondi Monetar Ndërkombëtar do të jetë heqja dorë nga prona private dhe respektimi i një programi vaksinimi kundër Covid-19 dhe Covid-21 i promovuar nga Bill Gates me bashkëpunimin e grupeve kryesore farmaceutike. Përtej interesave të mëdha ekonomike që motivojnë promovuesit e Rivendosjes së Madhe, vendosja e vaksinimit do të shoqërohet nga kërkesa e një pasaporte shëndetësore dhe një ID dixhitale, me pasojë gjurmimin e kontaktit të popullatës në të gjithë botën. Ata që nuk i pranojnë këto masa do të mbyllen në kampe paraburgimi ose do të vendosen në arrest shtëpiak dhe të gjitha pasuritë e tyre do të konfiskohen.

Sipas Ellen Brown, një avokate dhe kryetare e Institutit të Bankave Publike:

“Asnjë vend nuk do të lejohet të zgjedhë sepse do të rrezikonte pjesën tjetër … Kush qëndron prapa Rivendosjes së Madhe dhe çfarë përfshin me të vërtetë janë pyetje kryesore që kanë nevojë për artikullin e tyre, por mjafton të them këtu se për t’i shpëtuar kurthit të axhendave globaliste, ne kemi nevojë për një zgjim masiv ndaj asaj që po ndodh me të vërtetë dhe rezistencë kolektive ndaj tyre teksa ka ende kohë. Ka shenja shpresëdhënëse se kjo po ndodh, duke përfshirë protesta masive kundër mbylljes ekonomike dhe kufizimeve, veçanërisht në Europë; një nxitje e padive që sfidojnë kushtetutshmërinë e bllokimeve dhe mbivendosjen e pushtetit policor; dhe një përmbytje e ekspozimeve alternative të medias pavarësisht censurës së përhapur.

Jeta siç e kemi njohur do të ndryshojë. Ne duhet të sigurojmë që të ndryshojë në mënyra që i shërbejnë njerëzve dhe ekonomisë prodhuese, duke ruajtur sovranitetin tonë kombëtar dhe liritë personale të fituara me vështirësi “.

Pse ka rëndësi kjo: Perspektiva të tilla shpesh konsiderohen si “teori konspiracioni” nga rryma mediatike kryesore, dhe shumë shikues ndjekin shembullin e këtij shpjegimi kulturor. Por a nuk ia vlen të diskutohet kjo në një nivel më të gjerë ? Duke u zhytur thellë në mendime të tilla në lidhje me Rivendosjen e Madh dhe një “Rend të Ri Botëror” shohim se jemi larg një teorie konspirative dhe kemi të bëjmë me një çështje të denjë për diskutim të ligjshëm: “COVID-19: Një Pararendës i Një ‘Rendi të Ri Botëror? i ashtuquajtur “Rivendosja e Madhe”.

Ndihet sikur është koha që ne duhet ta tërheqim veten nga kjo kulturë adoleshente, përbuzëse kur bëhet fjalë për këto ide, dhe të fillojmë të shikojmë se cilat janë ato me të vërtetë.

Ftesa ime këtu është, pse këto tema nuk diskutohen dhe kritikohen më gjerësisht ? Pse ata gjithmonë vlerësohen si një teori konspirative dhe tallen vazhdimisht ? Sigurisht, mund të ketë aspekte të popullsisë që do të pajtohen me Rivendosjen e Madhe në mënyrën se si po paraqitet dhe është e rëndësishme të kuptojmë këta individë se pse ndihen kështu. Por, është po aq e rëndësishme për këta njerëz të kuptojnë mendimet e ndara në këtë artikull, për të kuptuar se nga po vjen ky këndështrim i ndryshëm i kësaj që e sheh botën teksa po bie nën ‘kthetrat’ e autoritarizmit oruellian.

Vetëm atëherë mund të fillojmë të kuptojmë njëri-tjetrin dhe të fillojmë të bëjmë diskutime të vërteta. Kjo është shumë më mirë sesa të qëndrosh i ndarë sipas parimeve vazhdimisht gjatë gjithë kohës. Një gjë është e sigurt, nëse vazhdimisht do grindemi me njëri-tjetrin dhe duke besuar se ata me pikëpamje të kundërta janë të paaftë për të arsyetuar dhe shqyrtuar provat, ne nuk do të shkojmë askund. Askush nuk është budalla.

Nuk ka shumë rëndësi nëse jemi apo jo dakord që diçka si Rivendosja e Madhe është një komplot i planifikuar, më e rëndësishme është të pyesësh thellë: a është kjo bota që ne vërtet duam të krijojmë ? A është kjo ajo që ne jemi të kufizuar të krijojmë, dhe nëse jo, çfarë na mban peng ? Çfarë fuqie do të kishim nëse si kolektiv do të bashkoheshim dhe të bënim diçka?

Nëse nuk duam që njerëzit që nuk na përfaqësojnë vërtet të kenë fuqi të jashtëzakonshme, atëherë duhet të zgjohemi dhe të kuptojmë se nuk janë ata që duhet të ndryshojnë, por jemi ne.