Kujdes! Përdoruesit e WhatsApp rrezikojnë të përgjohen. Ja si ta zbuloni nëse jeni të prekur

613
Sigal

Është zbuluar një kërcënim i madh i WhatsApp-it që ka infektuar telefonat celularë të përdoruesve të shumëfishtë përmes thirrjeve të humbura në aplikacion nga numrat e panjohur. Facebook ka konfirmuar raporte që ekspozuan këtë ‘virus’ i quajtur ‘Malware’.

Zbulohet se ky kurth u krijua nga një grup hakerash të avancuar, grupi NSO i Izraelit. Pas raportit për lëshimin e softuerit WhatsApp, një zëdhënës i kompanisë (i cili nuk ishte i autorizuar të citohej me emër) konfirmoi se hakerat ishin në gjendje të infektonin telefonat celularë të përdoruesve të WhatsApp-it përmes një zëri të humbur të quajtur në aplikacion. Zëdhënësi nuk konfirmoi se sa përdorues të WhatsApp-it janë prekur nga ‘malware’.

Zëdhënësi i kompanisë gjithashtu ka thënë se gabimi u zbulua ndërsa ekipi ynë po bënte disa përmirësime shtesë të sigurisë për thirrjet me zë dhe se inxhinierët zbuluan se njerëzit e prekur nga ky virus mund të merrnin një ose dy thirrje nga një numër që nuk ishte i njohur për ta. Në procesin e thirrjes, ky kod bëhet i dërguar dhe përgjohen.

Për fat të mire, WhatsApp tashmë e ka rregulluar këtë problem por gjithsesi për të qenë 100 % të sigurt dhe të ruani privatësinë, ju duhet të përditësoni aplikacionin.