Merimanga që mbulon sipërfaqe të mëdha me rrjetë

248

Këto fotografi të çuditshme tregojnë një sipërfaqe të madhe bari të mbuluar nga një rrjetë gjigante i mëndafshtë, e cila është bërë nga merimangat.

Shoferi i kamionit, Leo Anderson, 54 vjeç, pa pamjet mahnitëse të martën në mëngjes kur bëri pushimin në Inverurie, Aberdeenshire.

Leo tha se rrjeta delikate e bardhë, e cila ishte përhapur në një sipërfaqe bari, shtrihej qindra metra dhe në fillim, ai mendoi se ishte acar.

Arsyeja prapa nuk dihet, por ekspertët besuan se mund të ishin krijuar nga merimangat e parave.

Suzanne Burgess, menaxhere e Buglife Skocia nuk ishte e sigurt se çfarë specie merimangash e bëri rrjetën e madhe, por mendoi se mund të ishin merimangë të parave, nga familja Linyphiidae, pasi ato dihen se bëjnë një rrjetë të tillë.

Leo, nga Dunecht, Aberdeenshire, tha: “Asnjëherë nuk kisha parë mbeta i mrekulluar”.