Ushqimet që duhen shmangur nëse vuani nga tensioni i lartë

350

Tensioni i lartë ose hipertensioni është një sëmundje tepër e rrezikshme, e cila mund të vërë jetën e njerëzve në rrezik të madh, ndaj sëmundjeve të zemrës. Një numër i lartë njerëzish janë diagnostikuar nga kjo sëmundje por shumë kanë hipertension dhe nuk janë në dijeni. Për të pasur hipertensionin nën kontroll, duhet vetëm të jetoni një jetë të shëndetshme dhe bëni një dietë të mirë ushqimore, si dhe ushtrimet fizike. Tensioni i lartë është i menaxhueshëm nëse ndiqet një dietë e caktuar dhe nëse mund të shmangni disa lloje ushqimesh siç janë:

  1. Fasulet e konservuara

Ushqimet e konservuara, në veçanti fasulet, kanë një numër të lartë natriumi sepse janë të përdorura për shkak të një afati më të gjatë të skadencës. Përdorimi i fasuleve mund t’iu ndihmojë në qëndrueshmërinë e tensionit, gjithashtu. Nëse do të përdorni fasule të konservuara më parë hiqni 41% të natriumit duke i kaluar në një kullesë si fillim.

  1. Supa e gatshme

Do të shokoheni nëse zbuloni se sa shumë elemente kimike ka në supën e gatshme. Sepse ndihmojnë në mbajtjen e makaronave dhe perimeve të cilat janë të gatuara para shumë kohësh.

  1. Produkte domatesh të gatuara

E keni vënë re ndryshimin midis domates të cilën e rrisni vetë dhe asaj që ju e blini në dyqan? Domatet të cilat rritën në sera në një sasi tepër të madhe janë zakonisht të ushqyera me pesticide për një kohëzgjatje më të madhe të produktit.

  1. Mishi dhe nënproduktet e tij 

Mish i paketuar, që përfshin “hot dogs”, proshutë dhe sallami janë të lidhura me kimikate të cilat ndihmojnë për një kohëzgjatje më të madhe kohore, të produktit.

  1. Ushqimet e ngrira

Jeni në dijeni se ushqimet e ngrira janë ta gatuara një vit para se ju ti konsumoni? Një sasi e madhe kripe është e përdorur që mishi të këtë të njëjtën shije si të ishte i sapo bërë, në momentin që ju e konsumoni.

  1. Ëmbëlsirat

Ju e dini tashmë që ëmbëlsirat janë thjesht sheqer dhe kalori boshe, por është vërtet e dëmshme për ata persona të cilat kanë dhëmbë të butë.