Ja e vërteta e shtëpisë së famshme të vetmuar në ishullin islandez

186
Sigal

Është një arkipelag i bukur në brigjet e jugut të Islandës, i quajtur Vestmannaeyjar.

Në këtë arkipelag është ishulli edhe më i bukur, ai i Eliday. Ka një shtëpi të vetmuar, misterioze mbi të. Ishulli ishte i banuar për herë të fundit pothuajse 300 vjet më parë kur pesë familje jetuan në të, të angazhuara në peshkim, gjuetinë e shpendëve dhe mbarështimin e bagëtive, raporton CDM. Megjithatë, deri në vitin 1930, banori i fundit i këtij ishulli e kishte lënë atë. Disa pretenduan se ishulli iu dhurua këngëtarit të famshëm islandez Bjork, ndërsa të tjerë pretenduan se ai u bë shtëpia e një miliarderi eksentrik. Sigurisht, të dy tregimet nuk janë të vërteta.

Shtëpia misterioze, në të vërtetë, përfaqëson një kasolle, më saktë një strehë dhe një sauna për shoqatën lokale të gjuetisë, e cila e përdor atë për të gjuajtur zogj të egër në ishull.