Flutura hapësinore, ESO ndan imazhin mahnitës

138
Sigal

Një imazh i fllucke gazi në formë future është kapur në Rrugën e Qumështit nga teleskopi i ESO, obzervatorit të Europës jugore.

Nebula planetare, e njohur me emrin NGC 2899, shfaqet në imazh duke pluskuar pranë fluturës.

Një nebulë planetare krijohet kur një yll nuk ka më ‘karburant’ për të djegur dhe djeg shtresat më të jashtme në formë gazi në hapësirë.

NGC 2899 nuk është kapur ndonjëherë në kaq detaje.