Sigal

10 milionë viteve, një çarje e madhe në Etiopi do të ndajë kontinentin afrikan në dy pjesë.
Kjo çarje do të formojë një oqean të ri mes pjesëve të ndara të kontinentit dhe kjo tashmë është konfirmuar nga gjeologët.

Çarja u hap për herë të parë në rajonin Afar të Etiopisë veriore më 2005. Kjo çarje u zgjerua shpejt në një gjerësi prej 20m në vetëm 10 ditë.

Në një video të publikuar në Facebook, e cila është parë më shumë se 1 milion herë, shpjegohet më së miri si do të ndodh i gjithë ky proces.