Aerial view of Belvedere Castle and Turtle Pond in nuzzled in the fall foilage in Central Park. Buildings lining Central Park West including The Majestic, Dakota, Langham, San Remo, and Time Warner Center are prominently featured in the skyline.
Sigal

Këtë vit, gjethet e arta në Parkun Qëndror të Manhatanit janë lënë në hije nga një zog i rrallë – një rosak i rracës mandarine me ngjyra të ndezura, që shihet duke notuar në mes të parkut.

The duck has been living in Central Park since October.

I gjetur kryesisht në Azinë lindore dhe disa pjesë të Evropës, pamja e shpendit në një metropol amerikan është një mister.
“Kopshti zoologjik thotë se nuk është i tyre”, ndaj me shumë mundësi është larguar nga ndonjë pronar privat.

Ai shumë shpejt u bë një fenomen i mediave sociale. Dikush krijoi një llogari në Twitter dhe rosaku tani ka një hashtag të njohur. Rubrika e njohjeve dhe takimeve të New York Magazine shkruan se rosaku mandarin është “Beqari më i mirë në Nju Jork”.