Arrestohen 14 shqiptarë në Zvicër, akuzohen për trafikimin e dhjetëra kilogramë heroinë

397
Sigal

Policia e kantonit të Freiburgut në Zvicër ka shkatërruar një rrjet të madh të trafikut të heroinës, duke arrestuar 14 shqiptarë gjatë muajve të fundit.

Të arrestuarit akuzohen për trafikimin e dhjetëra kilogramë heroinë në kantonet e Freiburgut, Bernës, Vaudit dhe Gjenevës, për një shumë rreth një milion franka.

Nga personat e arrestuar, 12 janë në burg, ndërsa dy të tjerë janë arrestuar jashtë vendit dhe janë ekstraduar në Zvicër.

Hetuesit i kanë pasur nën vëzhgim që nga pranvera e vitit të kaluar të dyshuarit, rezidentë në distriktet Sense e Gruyère të kantonit Freiburg, të cilët e sillnin drogën nga jashtë për ta shpërndarë në katër kantonet e lartpërmendur.

Gjatë operacioneve të arrestimit, janë konfiskuar mbi 8.5 kile heroinë, 10.5 kile lëndë përzierëse (paracetamol e kafeinë) dhe 50 mijë franka.