Sherif Bali:Ju tregoj mikun tim, Teodor Keko, si u alarmua për poezinë ku atakohej Byroja Politike

831
Sigal

INTERVISTA/ Flet poeti, Sherif Bali: Më ngelën në fiskulturë pasi më kishin shpallur kulak, kur botoja poezi, fshati shkruante letra anonime kundër meje

Një nxënës i shkëlqyer, por që se çonin në shkollë të lartë për arsye biografie. Një poet që në vogëli por që lufta e kalsave e dënoi të mos botonte. Dhe pse me nota të larta mësuesit detyrohehsin t’ja ulnin notat në mësime. Botimet e tij tek “Zëri i Rinisë” tek “Drita” apo tek “Nëntori” ishin si rezultat i prirjes por dhe ndiohmës së miqve.

 -Ju në regjimin  komunist keni qenë i persekutuar, pse?

Sepse familja ime ishte nga një familje e pasur dhe ata  që jepnun bukë të  varfërve. Pas lufte të gjithë ata që babai dhe gjyshi i kishte rritur, ju kishin dhënë borxhe, apo misër të gjithë iu kthyen kundër. Unë meqë vija nga ajo  familje regjimi më shikonte si armik i lindur dhe jo armik i bërë siç bërën tim gjysh. Pra unë shihesha si një armik i lindur. Pas çlitimit neve na e konfiskuan të gjithë pasurinë dhe na lanë me gisht në gojë. U bëmë më të varfër se të varfrit. Vetëm lugët dhe pirunët na ngelën në shtëpi.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf