Piro Mosi:Vëllanë ma pushkatuan se ironizoi Miladin Popoviçin dhe Dushan Mugoshën

743
Sigal

Intervista/ Fotografi 87 vjeçar Piro Mosi: Lidhja ime me Teme Sejkon, Hito Çakon dhe Beqir Ballukun

 Mjeshtri i fotografisë, 87 vjeçari Piro Mosi, në rrëfimin e tij për “Telegraf”, tregon rrugën e tij gati shekullore në artin e fotografisë. I lindur në Shkodër dhe i ardhur në qytetin e Sarandës qysh fëmijë, Piro thotë se familja e tij, tradicionalisht, është e lidhur me aparatin fotografik. Ngjarje të kohës së luftës, arretimi i tij së bashku me vëllezrit dhe pushkatimi i vëllait, ishin ngjarje të rënda. Ai vëllai, ishte partizan, por u pushkatua se ironizoi në drama Miladin Popoviçin dhe Dushan Mugoshën. Gjithashtu midis ditëve të vështira ai rendit bastisjen, dy herë të studios në kohën e fashizmit dhe në vitin e mbrapshtë 1997. Fiksimi në objektiv i aksioneve të bonifikimit dhe trasformimit të vendit, meraku se si fotografia sot nga pragmatizmi ka humbur sensin e saj dhe nuk përbën më art, por thjesht fiksim në objektiv.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf