Lytfi Mançellari: “Shoku Enver më ndihmo, duan të më fusin në burg, pasi e kam rrogën më të madhe se tënden!”

890
Mëngjes herët. Nga një shtëpi dykatëshe në lagjen “Vullnetari” del një burrë i moshuar që sapo i ka kaluar të 80 ta. Ai ecën qetësisht me një hap, çap ngadaltë në drejtim të qendrës së qytetit. Më pas qëndron pranë një kafeneje në breg të liqenit. U ulëm në kafe në një tavolinë me Lytfi Mançellarin. (ose Lutin siç e njohin të gjithë ) Ai buzëqesh dhe e kupton qëllimin tonë të një interviste me atë mbi një ngjarje të bujshme të asaj kohe midis atij dhe vetë Enver Hoxhës në qytetin e Pogradecit, ku ai çau rrethimin e shoqëruesve dhe takoj Enver Hoxhën, kur ai ishte duke vizituar kampin e pionierëve në Pogradec.
  • -Luti do jetë me interes për lexuesin të dijë së pari, kush është Luti Mançellari 
  • – Kur filluat të punoni në shtet??
  • – Çfarë pune bënit ?
  • – Sa lekë merrnit, që punonit tre turne ?
  • – Ti jepnin lekët të gjitha për punën që bëje ?
  • – Çfarë të thanë ata ?
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 

nga Bardhyl Berberi
Sigal