Ish- partizani shqiptar Jani Lufi, si u gradua Gjeneral-major në Moskë pas përçarjes së kampit socialist

742

 Studenti shqiptar ishte në sanatoriumin e Jakovecit kur ndodhi përplasja e madhe në mbledhjen e 81 partive

Bravat kërcitën dhe portat u mbyllën me zhurmë. Në mbledhjen e 81 partive, më 16 nëntor, të vitit 1960, kampi socialist u nda më dysh dhe studenti Jani Lufi, i cili sapo kishte dalë nga sanatoriumi i Jakovecit, mbeti në Moskë, duke mos gjetur asnjë përkrahje, nga Ambasada Shqiptare, atje. Gazeta “Telegraf”, boton sot  historinë e veçantë dhe plot të papritura, të ish- partizanit shqiptar, i cili më vonë u bë Gjeneral Major  në ushtrinë e njërës prej superfuqive më të mëdha botërore, siç është Bashkimi Sovjetik.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf