Dukagjin HATA/ Fadil Lami, sekretari i Tiranës që luftoi me Myslymin dhe u dënua me Beqirin

906
Sigal

Ish sekretar i parë i Komitetit të Partisë së Tiranës për Rajonin numër 4,

Në fillim të viteve ’70, Tirana jetonte nën terrorin e arrestimeve politike, si alibi për ngecjen e të ashtuquajturit revolucioni ngadhënjimtar socialist. Rënia ekonomike, rënia e moralit shoqëror, varfëria dhe gati uria, ishin pjesë e deziluzionit kolektiv të një populli të tradhëtuar. Zbulimi i “grupit armiqësor” në Ushtri po shkundëte nga tmerri dhe paniku institucionet e shtetit komunist në kryeqytet. Në zyrat e shtteit shqiptar mbretëronte pasiguria, frika dhe paniku. Sigurimi endëte fijet e tij të zeza mbi gjithëkënd që supozohej si kundërshtar i regjimit. I tillë mendohej se ishte dhe Fadil lami, tiransi babaxhan, që nuk i bënte kqe askujt, përkundrazi u kthye në një dorë të zgjatur për ndihmë ndaj hallexhinjve. Fadil Lami, sekretari i parë i Komitetit të partisë i rajonit numër katër të Tiranës, merrte korridoreve aludime nga njerëz të sigurimit, që tregonin se ishte nën shenjestër.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf