Xhiro në rrjet, ja ku “jetojnë” të dhënat tuaja të Facebook

510
Nëse ju e hapni Facebook në telefonin tuaj për 30 sekonda, veprimi juaj në këtë rrjet prek më shumë se 1000 servera. E gjithë kjo magji ndodh në qendrën e të dhënave të rrjetit më të madh social.
Nga 2011 Facebook ka ndërtuar qendra të tilla në Oregon, Ajoa Kaliforni të Veriut (SHBA) dhe në Suedi. Shumë njerëz disa herë në ditë ngarkojnë rrjetin me miliarda foto video e tekste të ndryshme
Nëse ju duket interesante të dinin se ku “jetojnë “të dhënat tuaja pëlqimet komentet dhe gjithçka tjetër shikoni këto foto, qendrat e të dhënave të Facebook.
Sigal