Shpëtim Zinxhiria
Korespondent i Telegraf në Athinë
Sigal

 

Me njoftimin e saj, Ministria e Jashtme turke i kërkon Greqisë që të, respektojë ligjin ndërkombëtar. Një deklaratë, në të cilën i kërkon Greqisë që të respektojë të drejtën ndërkombëtare është lëshuar nga Ministria e Jashtme turke me rastin e “ngacmimit” siç raportohet nga Barbaros nga një fregatë greke në Mesdheun lindor.

Sipas agjencisë turke Anadolu, “Në mëngjes, anija turke u ngacmua nga një fregatë greke, një veprim që është një shkelje e ligjit ndërkombëtar dhe konventave të tij përkatëse”. Në njoftimin e tij, ministria e jashtme turke argumenton se “njoftimi i djeshëm (17/10) i Ministrisë së Jashtme greke është krejtësisht kundër ligjit ndërkombëtar. “Greqia këmbëngul në kërkesa joreale dhe kjo mund të shkaktojë dëme si në marrëdhëniet dypalëshe dhe në stabilitetin e rajonit më të gjerë. Turqia do të përdorë të gjitha të drejtat që i janë dhënë asaj nga e drejta ndërkombëtare dhe do të mbrojë të drejtat e saj sovrane. Prandaj ne i këshillojmë Greqisë të ndalojë sjelljen në mënyrë të tillë, vetëm gjithçka që mund të bëjë është të rrisë tensionin në rajon “.