Mogherini: Dyert e Bashkimit Evropian janë të hapura për Ballkanin

469
“Në samitin e Ballkanit Perëndimor në Trieste është dhënë porosia e qartë se dyert e Bashkimit Evropian janë të hapura për Ballkanin dhe se duhet vazhduar rrugën drejt Evropës së bashkuar”.
Kështu thotë shefja e diplomacisë evropiane, Federica Mogherini, përmes një shkrimi në blogun e saj.
Ajo shkruan se gjatë samitit është punuar edhe në disa projekte praktike për bashkëpunimin rajonal, avancimin e transportit dhe rritjen e shkëmbimeve në Ballkan.
Mogherini thekson se samiti i Triestes ishte edhe një rast për “bisedime të gjata” me presidentin francez Emmanuel Macron për Ballkanin, Afrikën, situatën në Gjirin Persik dhe mbrojtjen evropiane.
Sigal