Mjeku amerikan fitoi çmimin 1 milion dollarë në Izrael sepse…

36
Sigal

Dr. Anthony Fauci ka fituar çmimin 1 milion dollarë Dan David për “mbrojtjen e shkencës” dhe luftën për vaksinat që tani administrohen në të gjithë botën për të zhdukur pandeminë e koronavirusit.

Sipas CNBC, Fondacioni Dan David me bazë në Izrael të hënën emëroi këshilltarin kryesor mjekësor të Presidentit Joe Biden si fituesin e një prej tre çmimeve. Ai tha se ai kishte fituar njohjen gjatë gjithë jetës së tij si udhëheqës në kërkimin për HIV dhe ndihmën e AIDS-it, si dhe avokatinë e tij për vaksinat kundër COVID-19.

Në deklaratën e tij, fondacioni privat nuk përmendi ish-Presidentin Donald Trump, i cili minoi qasjen shkencore të Fauci-t për pandeminë. Por e vlerësoi Fauci me “mbrojtjen me guxim të shkencës përballë kundërshtimit të painformuar gjatë krizës sfiduese COVID”. “Ndërsa u zbulua pandemia COVID-19, Fauci përdori aftësitë e tij të konsiderueshme të komunikimit për t’u adresuar njerëzve të mbytur nga frika dhe ankthi dhe punoi pa pushim për të informuar individët në Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë për masat e shëndetit publik thelbësor për të përmbajtur përhapjen e pandemisë,”– tha komiteti i çmimeve i fondacionit, duke vlerësuar Fauci për fjalën e së vërtetës për pushtetin në një mjedis politik shumë të ngarkuar.

Fauci, 80 vjeç, ka shërbyer në shtatë presidentë dhe ka qenë drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive që nga viti 1984. Në intervistat e fundit, Fauci ka pranuar se ishte e vështirë për të punuar për Trump, i cili në mënyrë të përsëritur ulte ashpërsinë e pandemisë, hodhi poshtë nevojën për veshjen e maskave dhe shpesh reklamonte mjete të paprovuara shkencore, duke përfshirë injektimin e dezinfektuesit të duarve.