Kapen 400 mijë euro dhe 15 kg kokāinë e pastër. Në pranga edhe “Gjiganti” shqiptar si kreu i grupit

75

“Profesor”, “Dartagnan”, “Mulo”, “Kojak” dhe “Gigante”. Këto janë emrat me të cilët u quajtën veten drejtuesit e grupeve të trāfikantëve të drōgës, të arrestuar nga oficerët e policisë së Legnanos.

Gjatë një operacioni të koduar “Kutitë”, u arrestuan 25 persona dhe u kapën 400 mijë euro dhe pesëmbëdhjetë kilogramë kokāinë të pastër, e cila ishte gati të hidhej në treg.

Hetimet natën midis 6 dhe 7 majin, ku u arrestuan 15 persona dhe tre të tjerë u ndoqën penalisht. Hetuesit kishin identifikuar vendet dhe kohën kur ndodhte furnizimi me drōgë, si dhe rolet e grupeve të ndryshme kríminale.

Më konkretisht, janë sekuestruar 105 mijë euro për grupin e kryesuar nga “Gigante”, shtetasi shqiptar që banon në zonën e Novarës, 120 mijë të “Mulo’, trāfikant që punonte në Turbigo, 60 mijë euro të “Profesorit”, 46 vjeç nga Varesotto, dhe 105 mijë euro të tjera ndaj grupit të kryesuar nga “Kojak”, një 33-vjeçar nga Livorno.

Kasafortat

Hetimi pastaj vazhdoi të përqendrohet në pasuritë e grumbulluara nga bosët e bandës. Gjatë kësaj faze u identifikuan dhe u kontrolluan tre kasaforta që grupi kríminal i Kojakut i mbante në dy banka të ndryshme, njëra në Legnano dhe tjetra në Somma Lombarda (Va), të gjitha u drejtuan te 57-vjeçari nga Sassari, i quajtur ‘D’Artagnan.

Në njërën prej këtyre, 212 mijë euro të tjera u zbuluan në para të gatshme, 40 pako të vetme prej 5 mijë eurosh dhe një e fundit nga 12 mijë euro. Kur karabinierët hapën kasafortën, ku fshihej 57-vjeçari i njohur si D’Artagnan ’, ai tha se ishte “kursim i jetës”.