Italia hap kufijtë me 14 vende jashtë Schengen-it dhe ata për motive studime, por jo me Shqipërinë

88

Italia zgjedh të njëjtën linjë të BE në hapjen e kufijve. Prej ditës së nesërme lejohet lëvizja e lirë me 14 vendet extra Schengen përfshirë në listën e BE ku nuk bën pjesë Shqipëria. Lajmi konfirmohet nga ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza. Por Italia lejon prej ditës së nesërme hyrjen në territorin italian të të gjithë atyre qe udhëtojnë nga vende extra Schengen për motive studimi. Motivi i studimi i bashkohet 3 motiveve të tjera; për punë, për kujdes shëndetësor e për urgjencë absolute.