Igor Janushev: Gruevski vazhdon të jetë kryetar nderi

472
Sigal

Sekretari i përgjithshëm i VMRO-DPMNE, Igor Janushev në një intervistë për Alsat tha ish-lideri i partisë së tyre, Nikolla Gruevski vazhdon të jetë kryetar nderi i parties.

“Është evidente se një numër i madh i njerëzve nuk e kanë vërejtur këtë moment. Momenti i marrjes së titullit, kryetar nderi, zhvillohet në Kongres. Mendojmë se është joserioze që të konvokojmë Kongres vetëm sa për të bërë një hap të tillë. Në fund të fundit edhe Lubço Georgievski ende është kryetar nderi…- tha Janushev.

Sipas tij, 27 prilli” vetëm dëmtoi imazhin e VMRO-DPME-së, pra humbës janë ata me ngjarjet e 27 prillit dhe jo LSDM-ja.
“27 prilli para se gjithash e dëmtoi imazhin e partisë sepse ashtu lehtë lejuam të jemi në një farë mënyre të etiketuar se VMRO-DPMNE-ja është fajtori kryesor për ato ngjarje. Por nëse e shohim nga aspekti i ndonjë intervali kohor që kaloi mund vetëm të shohim se fituesi i vetëm nga të gjitha ngjarjet që ndodhën rreth 27 prillit ishte pikërisht LSDM-ja”, u shpreh sekretari i partisë më të madhe opozitare.

Vmro Janushev 696x418