Dosjet e UDBA-s a do të hapen në Maqedoni

424
Maqedonia në shkurt të këtij viti nënshkroi marrëveshjen me Serbinë për qasjen në dosjet e ish-shërbimit të federatës jugosllave të njohur si UDBA. Por nuk dihet se kur do të mund të realizohet procesi i transferimit të dosjeve të shtetasve të Maqedonisë, apo personave me origjinë nga Maqedonia, të cilët kanë qenë spiunë dhe bashkëpunëtorë të shërbimeve sekrete. Pas firmosjes së marrëveshjes me Serbinë ja se çfarë kishte deklaruar kryetari i Komisionit të Lustrimit në Maqedoni, Tome Axhiev.
Sigal