Berlini rihap lokalet dhe palestrat

55

Berlini po lehtëson më tej masat kufizuese të vendosura kundër koronavirusit, duke lejuar që baret, lokalet dhe palestrat të rihapen, si dhe të rritet numri i pjesëmarrësve për tubimet publike.

Duke filluar nga kjo fundjavë, do të lejohen shërbimet e lutjeve në natyrë me një numër të pakufizuar në kryeqytetin e Gjermanisë.

Nga e marta, 2 qershor, lokalet do të lejohen të rihapen, por klientët do të duhet të qëndrojnë në tavolina 1,5 metra larg. Klubet e natës do të mbeten të mbyllura.

Ngjarjet në ambiente të hapura si koncerte apo shfaqje filmike do të lejohen duke filluar nga 2 qershori, duke lejuar një kufi prej 200 pjesëmarrës. Ky limit do të rritet në 500 deri më 16 qershor, dhe deri në 1.000 pjesëmarrës deri më 30 qershor.

Kinematë e brendshëm që plotësojnë rregullat e higjienës do të lejohen të rihapen më 30 qershor.

Senatori i Brendshëm i Berlinit, Andreas Geisel, ka paralajmëruar se rregullat më të rrepta do të rivendosen nëse situata e virusit përkeqësohet përsëri.

Deri më tani në Gjermani janë konfirmuar mbi 180 mijë raste positive, si dhe mbi 8 mijë persona kaë humbur jetën./CNN