BE e sheh pozitive përzgjedhjen e Xhaferit kryeparlamentar

469
Përfaqësuesja e Lartë e BE-së, Federica Mogherini, ka dënuar dhunën e sotme në Parlamentin e Maqedonisë.
Pas përzgjedhjes së Talat Xhaferi kryeparlamentar, në parlament eskaloi situata ku qytetarët hynë duke sulmuar deputetët.
Në njoftimin e BE-së, thuhet se përzgjedhja e Talat Xhaferit është pozitive dhe demokracia duhet të vazhdohet.
BE ka kërkuar nga Policia dhe Ministra e Brendshme të ruajnë qetësinë në vend.
Sigal