Arrestime në demonstratën për eliminimin e dhunës ndaj grave në Turqi

51
Sigal

Policia bëri arrestime të shumta sot në një demonstratë në Stamboll si pjesë e një fushate për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave, thanë organizatorët.

Rreth 40 persona u arrestuan në Stamboll, sipas organizatës We Will Stop Femicide. Të premten, në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, 200 persona të tjerë u arrestuan në demonstrata të ngjashme.

Policia nuk ka dhënë informacione për arrestimet.

Të dyja demonstratat ishin ndaluar nga zyrtarët lokalë, të cilët argumentuan se ato do të prishnin paqen.

Organizata gjithashtu përballet me ndjekje penale për akuzat se aktivitetet e saj janë kundër ligjit dhe moralit. Ekziston mundësia që mund të shpallet jashtë ligjit.

Turqia u tërhoq nga Konventa e Stambollit të vitit 2011 për Parandalimin e Dhunës ndaj Grave vitin e kaluar me urdhër të presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan.

Organizatat raportojnë se 300 gra kanë vdekur në Turqi këtë vit për shkak të femicideve.