Zjarrvënia e qëllimshme, ja kush janë disa të arrestuar dhe sa rrezikojnë

341
Me akuzën e zjarrvënies së qëllimshme, policia ka arritur që të arrestojë rreth 30 persona, të cilët do të japin llogari përpara drejtësisë. Po ashtu, po vijojnë hetimet për të zbuluar të tjera raste të ngjashme, çka deri më tani kanë rezultuar fatale për pyjet e vendit, me mbi 600 vatra zjarri. Më konkretisht, në Sarandë është arrestuar një 21 vjeçar nën akuzën e zjarrëvënies së qëllimshme në fshatin Leshnicë duke shkrumbuar rreth 50 hektarë sipërfaqe pyjore. Sipas policisë Jorgo. R ka ndezur zjarrin në vendin e quajur “Gropa”, ndërsa nuk ka mundur t’i mbajë në kontroll duke shkaktuar dhe një katastrofë të vërtetë. Po ashtu një tjetër 16 vjeçar është vënë nën akuzë për zjarrin e rënë në vorë, për shkak të cigares së hedhur, ku u rrezikua fabrika e fishekzjarreve dhe një repart ushtarak. Në Gjirokastër një 70 vjeçar është ndaluar po për zjarrëvënie të qëllimshme. Akuza për zjarrvëniet e qëllimshme janë hedhur dhe prej kryetarëve të bashkive të cilët kanë kërkuar më shumë kujdes. Ndaj të arrestuarve materialet janë referuar në Prokurorirë e rretheve me akuzën ”Shkatërrimi i pronës me zjarr”. Bazuar në nenin 151 të Kodit Penal të gjitha ata që shkaktojnë me dashje zjarr në pronë dënimi është nga gjobë deri në 5 vjet burg.
Sigal