Vetitë e mrekullueshme të frutit yll

513
Karambola, që njihet si fruti yll, origjinën mendohet ta ketë në Sri Lankë. Ka shumë lloje të këtij fruti që rriten nëpër rajonet tropikale. Ka shije të ëmbël, që thuhet se është e ngjashme me mollën, rrushin e dardhën.

Ky frut është mrekullibërës edhe për shëndetin, sidomos për personat që vuajnë nga hipertensioni dhe diabeti. Konsumimi i këtij fruti ul sheqerin në gjak dhe i jep organizmit vitamina, minerale dhe antioksidantët me të mirë mbrojtës.

Ai po ashtu përdoret si antibiotik, analgjetik dhe për luftimin e inflamacioneve në mjekësi.
Sigal