Pse vaksina COVID-19 nuk e mbrojti Colin Powell

239
Sigal

Nga Beqir Sina – New York

Colin Powell, ish-kryetar i shefave të ushtrisë Amerikane dhe sekretar i shtetit, vdiq në moshën 84 vjeç nga komplikimet e COVID-19.Vdekja e Colin Powell nga komplikimet e COVID-19-pavarësisht se është vaksinuar plotësisht-është një fenomen relativisht i rrallë, por serioz që ka prekur në mënyrë disproporcionale të moshuarit amerikanë, shkruan Jorge Fitz-Gibbon i NY Post, raporton INA nga Nju Jork.

Gjithmonë duke iu referuar artikullit të sotëm të konservatives NY Post, thuhet se « Infeksione të ngjashme kanë ndodhur vetëm me 0.008 përqind të 176 milion amerikanëve, që kontraktuan virusin pavarësisht se ishin vaksinuar plotësisht – por 70 përqind e atyre të shtruar në spital me infeksione të përparuara janë mbi 65 vjeç, sipas AARP »

Dhe ata pacientë të moshuar të prekur kanë përbërë 87 përqind të të gjitha vdekjeve të mëdha nga infeksionet në SHBA, raportoi AARP.”Përgjatë pandemisë, të rriturit e moshuar kanë më shumë gjasa të vuajnë nga komplikimet e COVID sesa moshatarët e tyre më të vegjël, dhe ekspertët thonë se të njëjtat arsye që i bëjnë ata më të ndjeshëm nga fillimi mund t’i bëjnë ata të mbajnë barrën e rasteve të rënda të përparimit,” tha raporti i ekspertëve shkruan NY Post. Colin Poëell, ish-kryetar i shefave të përbashkët të ushtrisë Amerikane dhe ish sekretar i shtetit, vdiq nga komplikimet e COVID-19, në moshën 84 vjeç. Ai ishte në mesin e atyre pacientëve, që ishin më të prekshëm nga një infeksion i madh, sepse ai po luftonte edhe me sëmundje të tjera serioze, përfshirë kancerin e gjakut të mielomës së shumëfishtë dhe sëmundjen e parkinsonit, thotë Jorge Fitz-Gibbon i NY Post, raporton INA.”Vaksinat që kemi dhe me sa duket ai u vaksinua plotësisht janë jashtëzakonisht të mira kundër parandalimit të vdekjes, shtrimit në spital dhe sëmundjeve të rënda – por ato nuk janë të përsosura,” tha Dr Greg Polonia, një ekspert i sëmundjeve të infeksioneve të Klinikës Mayo, për Fox Neës.”Kjo është arsyeja pse ne po angazhohemi tani në një dialog kombëtar në lidhje me dozat përforcuese,” shtoi Polonia. Colin Poëell ishte vaksinuar plotësisht. Rregullatorët kanë rekomanduar injeksione përforcuese të vaksinave Moderna dhe Pfizer-BioNTech për të rriturit mbi 65 vjeç dhe ata midis 18 dhe 64 vjeç që mund të jenë në rrezik më të lartë. Studimet kanë treguar se pacientët me sistem imunitar më të dobët gjithashtu nuk mbajnë nivele të mjaftueshme të antitrupave të shkaktuar nga vaksina për të mbrojtur kundër virusit. Poëell, i rritur në Bronx, ishte një gjeneral në pension me katër yje, i cili shërbeu si këshilltar i sigurisë kombëtare dhe sekretar i shtetit, i parë afrikano- amerikan, që mbajti dy postet e fundit më të larta në Pentagon dhe Shtëpinë e Bardhë.