Pensionet, flet eksperti Fadil Kepi

412
Pensioni familjar për ushtarakët, leja e paguar e lindjes, pensioni i invaliditetit, internimi dhe heqja e lirisë si vjetërsi pune e legjislacioni për emigrantët 
Pensioni familjar për bashkëshortet e ushtarakëve, leja e paguar e lindjes për mësueset, diferenca midis pensionit të pleqërisë dhe invaliditetit, periudha e heqjes së lirisë dhe internimit si vjetërsi pune, vazhdimi i punës pas pensionit dhe legjislacioni për emigrantët 
Pensioni familjar për bashkëshortet e ushtarakëve
Pyetje
Lexuesi i gazetës “Telegraf”, Deli Habilaj nga Vlora pyet: Si llogaritet pensioni familjar i gruas kur i ndërron jetë bashkëshorti, i cili përfitonte pension pleqërie dhe pension suplementar si ushtarak? 

Përgjigje
Fillimisht bashkëshortja duhet të paraqesë në Drejtorinë Rajonale të Sigurimeve Shoqërore në Vlorë certifikatën e vdekjes së burrit
( Për më shumë lexoni Gazetën “Telegraf”)