Nesër do të lexoni/ Festat vijnë dhe ikin, shqiptarët me socialistët apo me demokratët, ngelën duarthatë

673
Bardhyl BERBERI 
Pas 105 vjetësh po festojmë Pavarësinë, Pavarësinë që në fakt e kemi përdhosur me bëmat tona. Shumë herë njerëzit ankohen se kanë lindur në kohën apo epokën e gabuar ose në vendin e gabuar. Kjo ndodh me ne shqiptarët, se jemi të zhgënjyer deri në palcë, si nga komunizmi po ashtu dhe nga epoka e re e demokracisë. Shpesh themi se, pse jemi kaq të mallkuar, gjithmonë jemi në vendin e fundit, me një standard jetese mizerabël. A e kuptojmë se jemi në një kllapi depresioni? Jetë boshe! Datat tona historike, të atyre burrave që i kanë dalë për zot Shqipërisë, na janë zvetënuar nga këta karagjozët e sotëm të politikës. Festat jubilare…..
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”…
Sigal