Mjalti më i shtrenjtë në botë, nuk do ta besoni çmimin marramendës që shitet…

1461
Kujt ia kishte marrw mendja se një kilogram mjaltë, mund të kushtonte kaq shumë.
Bëhet fjalë për mjaltin, i cili quhet “Elvish Honey”. Ai sot njihet si më i shtrenjti në botë dhe kushton rreth 5 mijë euro për kilogram.
Një nga gjërat që e bën më të shtrenjtin është se ka një shije të veçantë për shkak të mineraleve brenda tij.
Por nuk mbaron me kaq, bletët nuk e prodhojnë mjaltin në koshere, por në shkëmbin e një shpelle të ndodhur në luginën Saricayr, pranë qytetit Artvin, në verilindje të Turqisë. Në momentin e parë që u zbulua ky mjaltë është shitur 48 mijë euro për vetëm 18 kilogramë.
Sigal