Miratohet ligji, Shqipëria njeh pakicën bullgare si minoritet

493
Komisioni parlamentar i ligjeve ka miratuar projektligjin për pakicat kombëtare. Një prej pikave të rëndësishme të këtij ligji është njohja e pakicës bullgare si minoritet. Ligji i vjetër për pakicat njihte si minoritet vetëm maqedonasit, ndërsa tashmë statusin e minoritetit do ta kenë edhe ata të cilët janë deklaruar si bullgarë.
Pakica bullgare jeton kryesisht në zonën verilindore dhe juglindore. Pas miratimit në komisionin e ligjeve, projektligji do t’i kalojë seancës së Kuvendit për miratimin përfundimtar.
Aktorë të ndryshëm në Bullgari kanë kohë që flasin për një minoritet në Shqipëri, por projektligji i fundit i vë kapak kësaj çështjeje, ndonëse ai ka shumë rëndësi për një pakicë tjetër si vllahët, apo serbët.
Këta të fundit në një numër shumë të kufizuar dhe që janë dëgjuar për herë të parë publikisht gjatë qeverisjes së Sali Berishës.
Sigal