Kufijtë mbyllur, tani shqiptarët futen në atdhe klandestin nga mali

82

Shqiptarë emigrantë në Greqi po tentojnë të futen në mënyrë klandestinë në atdheun pas vendimit të autoriteteve shqiptare për të bllokuar kufirin si masë ekstreme kundër përhapjes së koronavirusit.

Gjashte emigrantë janë kapur nga forcat e FRONTEX në tentativë për të hyrë në vend përmes malit.

Burimet thonë se ata janë gjobitur dhe më pas janë lënë të lirë me detyrimin për tu vetëkarantinuar në shtëpi për 14 ditët e ardhshme.

Ndërkohë tokën neutrale mes shqipërisë e Greqisë në Kakavijë mësohet se ne mesdite kanë mbetur edhe 7 shtetas shqiptare.

Disa orë më parë rreth 20 të tjerë me dy shtetësi janë kthyer drejt Greqisë.