Kristaq Berxholi: Hapu dhè të futemi

170

Nga Prof. Kristaq Berxholi

Znj. MINISTRE !

Ndoshta metoda me task force eshte e vjeteruar. A nuk do ishte mire te krijoje nje komitet emergjence, me tekniket me te mire te vendit, me te zote, nga fusha e mjekesise dhe veterinarise. Beni nje plan emergjence, qe ne fakt ai duhet te ishte gati.

A keni gati nje plan emergjence? Publikojeni nese e keni. Rezervat e dezinfektanteve, keni sa keni. Nevojat sa duhen etj etj. Maskat qe duhet te shperndahen.

Punonjesit e spitalit sot ishin me maska. Ok, po popullata ajo me risk, çfare do prese. Nderpreni abuzimin, nese ka te shitjes se maskave dhe dezinfketanteve,nga farmacistet e pa pergjegjshem.

Komitetin e emergjences, ngarkojeni te merret me ndjekjen e situatave aktuale per virusin, si ne bote dhe ne vendet fqinje,  ngarkoje te siguroje vazhdimisht materiale shkencore. Te ndjeke gadishmerine e laboratoreve, gjendjen e kimikateve ne to.

Nxirrni nje fond emergjence, per maska, dezinfektante per popullaten me risk, por edhe per personelin mjeksor.  Mos kujtoni se jeni mesia vete qe doni ti beni te gjitha punet po vete. Ky komitet, miks, do jete ndihmesi juaj, keshilltari juaj, mbeshtetesi juaj. Merni eksperiencen e inxhinieres kur foli per termetin se vlere kishte, si e qetesoi situaten.  Ne keto situata njerzit duan sqarime vazhdimisht, por jo politike por teknike. E kush me mire se ky komitet do i beje. Nuk jua mer njeri meritat dhe lavderimet, as tija e as kryeministrit. Ato ju do i keni dhe ju do i merrni.

Gjithsesi vazhdoni me task forcen.

Shife Planin e emergjences se Kosoves.