KQZ çon për kallëzim penal 72 numërues, vodhën votat për kandidatët/ Ja kush përfitoi

144
Sigal

72 numërues do të shkojnë për kallëzim penal nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, për shkak se akuzohen për parregullsi dhe vjedhje votash në zgjedhjet e 25 prillit.  Raportohet se numëruesit janë nga qarqe të ndryshme të vendit ku kryeson Tirana me 7 qendra votimi.

Mediat kanë publikuar inicialet e numëruesve ku vihet re që janë si nga radhët e Partisë Demokratike por edhe nga Partia Socialiste.

Kujtojmë se tryezat e numërimit kanë pasur grupe të përbërë nga 4 persona konkretisht dy nga PS dhe dy nga PD.

Pavarësisht nëse vjedhja është bërë brenda listës së PD apo PS, kallëzohet i gjithë grupi, pasi si rregull, numëruesi i PS apo i PD nuk duhet të linte kundërshtarët që të kryejnë vjedhje.

Grupet e numërimit të votave përgjegjëse për shkeljet e konstatuara për saktësinë e numërimit të votave për kandidatë:

QARKU

1 Berat

2 Elbasan

3 Elbasan

4 Gjirokastër

5 Gjirokastër

6 Gjirokastër

7 Gjirokastër

8 Korçë

9 Lezhë

10 Shkodër

11 Shkodër

12 Shkodër

13 Tiranë

14 Tiranë

15 Tiranë

16 Tiranë

17 Tiranë

18 Tiranë

19 Tiranë

KODI QV DHE GRUPI I NUMËRIMIT

33052

1- D.O
2- F.O
3- K.K
4-E.Q

2780

1-E.K
2- Y.K
3- O.B
4- E.Z

2796

1-D.A
2- E.D
3- M.V
4- O.A

4247/1

1- A.Ç
2-G.SH
3- S.R
4- A.M

4383

1-V.B

2- TH.B

3-T.H

4390

1- P.SH

2-L.H

3- F.M

4223

1-N.K
2- D.D
3- E.S
4- E.G

3664

1- A.T
2- K.D
3-E.P
4-E.SH

0895

1- A.D
2-F.V
3- F.Gj
4- E.K

0162

1- P.K
2- A.M
3- A.T
4- R.D

0161

1-I.M
2- A.Ç
3- GJ.D

0150

1-GJ.V
2-K.Sh
3-E.P
4-S.S

2039

1-P.B
2-L.K
3-E.K
4-E.K

2039/1

1-E.GJ
2-L.B
3-A.I
4-G.L

2044/1

1-I.L
2-O.N
3-S.R
4-D.K

1650

1-E.M
2-A.T
3-B.G

1532

1-A.E
2-E.D
3-E.F

1877

1-E.B
2-I palexueshem
3-B.H 4-K.S

1943

1-E.H
2- B.N
3-D.D
4- K.L