Fashizmi nuk është demokraci!

589
Nga Muharrem Xhafa
79 vjet me pare Italia fashiste sulmoi e pushtoi Shqiperinë. Te tradhetuar nga mbreti Zog, shqiptaret rezistuan heroikisht! U derdh gjak dhe u bene sakrifica te medha per mbrojtjen e vendit!
7 prilli i zi i 1939-es ka mbetur e do te mbetet i paharruar ne kujtesen e kombit tone!
Siç ka thene Enver Hoxha, zemra e rezistences antifashiste qene komunistet! Shqiptaret e ndershem duhet te nxjerrin mesime nga historia!
Fashizmin e polli dhe e solli kapitalizmi italian. Se eshte kapitalizmi, jo socializmi, ai qe degjeneron ne fashizem!
Fashizmi nuk eshte demokraci, zoterinj te borgjezise antikombetare shqiptare! Antikomunizmi, si pjelle ekstreme e kapitalizmit eshte bashke me ‘të demokraci per borgjezine dhe diktature per popullin! Socializmi eshte demokraci per masat e popullit, per klasen punetore!
Poshte fashizmi!
Lavdi deshmoreve te LANÇ-it!
Sigal