EMRI-FOTO/ Shqiptari kapet në fabrikën 200 mijë paund të kanabisit, kur pa policinë ia mbathi nga …

318
foto ilustruese
Sigal

Një burrë shqiptar i tha policisë se ai ishte paguar 4,000 paund për të mbikëqyrur një fabrikë kanabisi në shkallë të gjerë në Durham.

Albert Rami u përpoq të shpëtonte përmes dritares së kuzhinës kur policia thirri më 8 korrik.Phillip Morley, duke ndjekur penalisht rastin, tha se katet e poshtme të ambienteve, ishin të banueshme.Por, në dhomën e gjumit të parë 53 bimë ishin duke u rritur, ndërsa 27 të tjera u gjetën në katin e parë dhe 84 bimë të tjera të papjekura u gjetën në papafingo.Morley tha që secila nga dhomat e rritjes ishte e pajisur me sisteme ventilimi.Materiale bimore të grumbulluara nga korrjet e mëhershme u gjetën gjithashtu.Një ekspert i drogës i policisë vlerësoi se kishte mundësi për tre korrje në viti dhe të ardhurat mund të ishin deri në 200 mijë paund në shitje me pakicë.Morley i tha gjykatës: “Sipas mendimit të tij ishte një kultivim tregtar në shkallë të gjerë.“Kur u mor në pyetje, i pandehuri pranoi se atij i ishin paguar 4,000 £ për t’u kujdesur për bimët dhe kishin qenë atje për rreth katër deri në pesë muaj. Ai ishte i vetëdijshëm se po kujdeste bimët e kanabisit.”Tridhjetë vjeçari Rami, i cili nuk ka dënime të mëparshme në këtë vend, pranoi akuzën.Toni Davis, avokati, tha se Rami, “një i ri, relativisht i ri” erdhi në këtë vend përmes Irlandës dhe hoqi dorë nga një punë për të larë makinat në Belfast duke udhëtuar për në Angli, përmes Merseyside.Gjykatësi James Adkin vendosi një dënim me 27 muaj burg, duke shtuar se pas kryerjes së dënimit e priste dëbimi.

Image